Повідомлення для обговорення

01.07.2021 10:03

Повідомлення про проведення громадського обговорення щодо припинення діяльності (ліквідація) Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – закладу дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області

 

1. Виноситься на громадське обговорення питання щодо припинення діяльності (ліквідація) Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області та обговорення відповідного проекту рішення, що виноситиметься на розгляд, відповідно до Законів України про "Про освіту", "Про повну загальну середню освіту", Протоколу №1 засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку освіти Великописарівської селищної ради від  25 червня 2021 року.

Найменування організатора громадського обговорення Великописарівська селищна рада.

2. Мета: врахування думки жителів Великописарівської селищної ради щодо ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області. Адреса: 42824, Сумська область, Охтирський район, с. Пожня, вул. Митрофанова, (ЄДРПОУ – 24012918).

Забезпечення рівного доступу до якісної освіти є одним із пріоритетних напрямів реалізації державної освітньої політики. Основними завданнями розвитку системи освіти Великописарівської селищної ради на 2021 рік є охоплення навчанням і вихованням дітей, забезпечення кожній дитині рівного доступу до якісної освіти, економічних і соціальних гарантій для професійної самореалізації педагогічних працівників, розвитку матеріально – технічної бази закладів освіти. 

Питання оптимізації залишається актуальним для галузі освіти протягом останніх років. Аналіз мережі закладів освіти змушує шукати раціональні форми функціонування та розвитку як дошкільної, так і загальної середньої освіти для задоволення освітніх потреб населення громади. 

На території села Пожня функціонує 1 заклад загальної середньої освіти. У Пожнянському НВК  у 2020-2021 навчальному році не функціонувало жодного повного класу початкової школи ( згідно з п.2 статті 12 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кількість учнів у класі не може становити менше 5 учнів). З 5 по 11 клас функціонувало   5 повних класів (7 клас – 1 учень). Всього в закладі освіти навчалося з 1 по 11 клас 41 учень, з них 11 – Краснопільської селищної ради. У дошкільній групі при НВК виховувалося 13 дітей 2 з них Краснопільської селищної ради.

 Середня наповнюваність у 2020-2021 року складала 6,6 учнів, що не відповідає вимогам щодо наповнюваності класів, яка для нашої громади  розрахована на рівні 14,5 учнів. Розрахункова наповнюваність класів визначається з урахуванням кількості населення та щільності його проживання і є основною складовою у розрахунку субвенції з державного бюджету, яка передбачена,  виключно, на заробітну плату педагогічних працівників.   

З 01.09.2021 року в даному закладі освіти буде сформовано один повний клас (9) і процес зменшення класів та наповнюваності  продовжиться на наступні роки.  

Штатний розпис закладу освіти складає 16 педагогічних працівників та 8 обслуговуючого персоналу. Тобто на 1 працівника приходиться 1,7 учня.

Середня вартість утримання однієї дитини у 2020 році в Пожнянському НВК становила 78 545 грн.(середня вартість утримання 1 учня по району становила 40 193 грн.).

Результати ЗНО за три останніх роки: кількість учнів які склали на 160 і більше балів – 0.

Результати участі учнів у заходах обласного та всеукраїнського рівня  за 2020-2021 навчальний рік – 0.

Результативність участі педагогів у заходах обласного та всеукраїнського рівня  за 2020-2021 навчальний рік – 0.

Географічне розміщення Пожнянського НВК потребує підвозу 19 учнів здобувачів освіти середньої школи, 6 здобувачів освіти старшої школи (які проживають на території с. Пожня),  до найближчого закладу ЗЗСО Ямненської ЗОШ ім. І.О. Мусієнка – 12 км в одному напрямку; до Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ст імені І. М.Середи – 15 км; 5 вихованців дошкільної групи (які проживають у с. Пожня) потребують підвозу до найближчого дитячого садочка у Вільненському НВК – 8,8 км.

Ліквідація закладу освіти має вирішити важливі соціально-освітні завдання: покращення доступу дітей до якісної освіти незалежно від місця проживання, ефективне використання матеріальних, кадрових і фінансових ресурсів для підвищення ефективності освітнього процесу.

Завдання школи насамперед   давати дітям якісні знання. Головне – це якість знань, рівень підготовки учнів, вміння набувати навиків спілкування в колективі однолітків, вчитися здобувати лідерські навики,  мати можливість повноцінного  розвитку своїх  здібностей та творчої майстерності. Бо тільки у конкурентному учнівському середовищі, є у дітей мотивація до кращих результатів у навчанні. Школа – це установа, яка фінансується з державного бюджету і повинна забезпечувати всіх дітей освітою на рівні Державного стандарту. І тут вирішальною є роль вчителя, його системна робота над підготовкою до уроків, використання на уроках проблемних і дослідницьких методів навчання, перехід від процесу наповнення учнів знаннями до процесу усвідомленого здобуття ними необхідних навичок для вирішення проблемних ситуацій, що в кінцевому підсумку й буде формуванням компетентності.

 

4. Суб’єкти, що внесли пропозицію щодо реорганізації закладів освіти Великописарівської селищної ради – Великописарівський селищний голова та відділ освіти, молоді та спорту  Великописарівської селищної ради. 

5. Строк, місце, час проведення громадських слухань, акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників – громадські слухання  відбудуться у  термін до 30 липня 2021 року, про що буде повідомлено додатково.

 6. Поштова адреса та адреса електронної пошти, номер телефону  для подання пропозицій (зауважень) – Великописакрівська селищна рада рада, смт. Велика Писарівка, вул. Незалежності, 9-А, e-mail: vp-selrad@ukr.net, тел. 380953603789.

7.  Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає протягом 30 днів з дати опублікування повідомлення про його проведення.

8. Місцезнаходження та адреса електронної пошти, номер телефону організатора громадського обговорення, за якими можна отримати консультації з питання, що винесено на громадське обговорення – Великописакрівська селищна рада рада, смт. Велика Писарівка, вул. Незалежності, 9-А, e-mail: vp-selrad@ukr.net, тел. 380953603789.

9.  Прізвище та ім’я особи, визначеної відповідальною за проведення громадського обговорення – Жарка Вікторія Сергіївна – перший заступник селищного голови.

10.Строк і спосіб оприлюднення результатів громадського обговорення – узагальнення висловлених в ході проведення громадського обговорення зауважень та пропозицій здійснюється організатором протягом 5 днів після закінчення строку подання пропозицій. Після отримання пропозицій та проведеного аналізу відбудеться оприлюднення результатів громадського обговорення на сайті Великописарівської селищної ради.

Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в обговоренні питання   щодо ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – закладу дошкільної освіти імені Великописарівської селищної ради Сумської області

 

ПРОЄКТ

 

У К Р А Ї Н А

ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКА СЕЛИЩНА РАДА

ВЕЛИКОПИСАРІВСЬКОГО РАЙОНУ СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВОСЬМЕ СКЛИКАННЯ

СЬОМА СЕСІЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 

від  ______2021 року                            смт Велика Писарівка

 

Про ліквідацію Пожнянського навчально

виховного комплексу: закладу загальної

середньої освіти І-ІІІ ступенів – закладу

дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської

селищної ради Сумської області

 

З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти та упорядкування мережі закладів загальної середньої освіти, економного і раціонального використання бюджетних коштів, керуючись пунктом 30 частини 1 статті 26, статті 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», ст. 104, 105, 107 Цивільного кодексу України, Законами України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», Порядком подання фінансової звітності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2000 р. № 419, Положенням про інвентаризацію активів та зобов’язань, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 02.09.2014 р. № 879, Правилами організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджених наказом Міністерства юстиції України від 18.06.2015 р. № 1000/5, Бюджетного Кодексу України, селищна рада

ВИРІШИЛА:

1. Ліквідувати юридичну особу – Пожнянський навчально – виховний комплекс: заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області. Адреса: 42824, Сумська область, Охтирський район, с. Пожня, вул. Митрофанова, (ЄДРПОУ – 24012918).

2. Встановити строк для пред’явлення заяв і претензій кредиторами два місяці з моменту внесення запису про ліквідацію до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а також оприлюднити на офіційному веб-сайті центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців повідомлення про рішення щодо ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області.

3. Для здійснення дій з ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області у складі згідно з додатком 1. Адреса ліквідаційної комісії: 42806, Сумська область, Охтирський район, вул. Ярослава Мудрого,1.

4. Покласти на Комісію з ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області повноваження щодо здійснення повної інвентаризації: основних засобів, активів та запасів грошових коштів, розрахунків та зобов’язань, управлінських бухгалтерських та інших документів  Великописарівської селищної ради Сумської області з перевіркою їх фактичної наявності та документального підтвердження станом на ________2021 року.

5. Призначити матеріально-відповідальною особою по прийняттю матеріальних цінностей бухгалтера комунальної установи "Централізована бухгалтерія відділу освіти, молоді та спорту Великописарівської селищної ради Шевякову Н.Ф.

6. Затвердити план заходів з ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області (додаток 2).

7. Комісії з ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області провести процедуру повної інвентаризації: основних засобів, активів та запасів грошових коштів, розрахунків та зобов’язань, управлінських бухгалтерських та інших документів Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області з перевіркою їх фактичної наявності та документального підтвердження та підготувати передавальний акт майна. Інвентаризацію проводити в присутності матеріально-відповідальних осіб.

8. З метою забезпечення своєчасного проведення інвентаризації майна Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області, надати право голові Великописарівської селищної ради Бірюковій Людмилі Олександрівні здійснювати без погодження з Великописарівською селищною радою заміну персонального складу комісії з ліквідації у випадку відрядження або тимчасової непрацездатності когось із членів комісії, вчиняти інші організаційні та розпорядчі дії, пов’язані з процесом ліквідації.

9. Комісії з ліквідації Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області у своїй роботі використовувати затверджені форми передавальних актів на майно.

10. Голові комісії  Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області:

1) забезпечити своєчасне здійснення заходів, передбачених Планом та про результати проведеної роботи інформувати голову Великописарівської селищної ради;

2) вжити усіх необхідних дій, пов’язаних з подачею заяв державному реєстратору про ліквідацію Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області;

11. Надати право першого підпису платіжних доручень, розрахункових та інших фінансових і банківських документів по видатках Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області голові комісії з ліквідації Шевцовій Оксані Андріївні.

12. Надати право другого підпису платіжних доручень, розрахункових та інших фінансових і банківських документів по видатках Пожнянського навчально – виховного комплексу: закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти імені Ф.В. Митрофанова Великописарівської селищної ради Сумської області заступнику голови комісії з ліквідації Зайцевій Євгенії Олегівні.

13. Забезпечити здобувачам освіти с. Пожні доступ до якісної освіти відповідно до заяв батьків та території обслуговування.

14. Контроль за виконанням цього рішення покласти постійну комісію з питань фінансів, бюджету, планування, соціально-економічного розвитку, інвестицій та міжнародного співробітництва.

 

Селищний голова                                                                                                  Людмила БІРЮКОВА